Zdrav i aromatičan kruh od najfinijeg pirovog brašna

Kruh od pirovog brašna sa sušenim rajčicama s potpisom poznate food blogerice Marine Obradović (Priče jedne kuhače)  i Karla pirovo brašno Žitoproizvoda iz Karlovca gotovo su magičan spoj. Ono što je posebnost je to da kruh nema kvasca, priprema mu je izuzetno jednostavna, a kad ga ispečete teško možete odlučiti je li to više kruh ili slani kolač. Što vam je potrebno? 40 dkg pirovog brašna Karla1 žličica sode bikarbone3,5 dcl grčkog jogurta10 dkg ribanog sira5 dkg suhih rajčica1 žličica soliŽličica češnjaka u prahu (može bijeli i crni u kombinaciji)Žličica suhog bosiljak Kako pripremiti? Zagrijte pećnicu na 200°C pa dok se pećnica grije napravite sljedeće: kalup za pečenje kruha (najbolje onaj uski duguljasti) obložite papirom za pečenje, suhe rajčice narežite na manje komade i naribajte sir. U posudu stavite suhe sastojke – brašno, sol, sodu, sir, češnjak, bosiljak i rajčice pa sve promiješajte drvenom kuhačom. Zatim dodajte grčki jogurt i umijesite mekano tijesto. Napravite duguljasti oblik za kalup ili kuglu ako pečete u vatrostalnoj zdjeli pa je nožem zarežite u križ i pospite ribanim sirom. Stavite u kalup i pecite 40 minuta.

By
She Hr
Objavljeno 06.02.2022.

Kruh od pirovog brašna sa sušenim rajčicama s potpisom poznate food blogerice Marine Obradović (Priče jedne kuhače)  i Karla pirovo brašno Žitoproizvoda iz Karlovca gotovo su magičan spoj. Ono što je posebnost je to da kruh nema kvasca, priprema mu je izuzetno jednostavna, a kad ga ispečete teško možete odlučiti je li to više kruh ili slani kolač.

Što vam je potrebno?

  • 40 dkg pirovog brašna Karla
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 3,5 dcl grčkog jogurta
  • 10 dkg ribanog sira
  • 5 dkg suhih rajčica
  • 1 žličica soli
  • Žličica češnjaka u prahu (može bijeli i crni u kombinaciji)
  • Žličica suhog bosiljak
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako pripremiti?

Zagrijte pećnicu na 200°C pa dok se pećnica grije napravite sljedeće: kalup za pečenje kruha (najbolje onaj uski duguljasti) obložite papirom za pečenje, suhe rajčice narežite na manje komade i naribajte sir. U posudu stavite suhe sastojke – brašno, sol, sodu, sir, češnjak, bosiljak i rajčice pa sve promiješajte drvenom kuhačom. Zatim dodajte grčki jogurt i umijesite mekano tijesto.

Napravite duguljasti oblik za kalup ili kuglu ako pečete u vatrostalnoj zdjeli pa je nožem zarežite u križ i pospite ribanim sirom. Stavite u kalup i pecite 40 minuta.

WRITTEN BY
She Hr