Zadnji čas za punjene rajčice

Nova ideja za nedjeljni ručak.

By
admin
Objavljeno 03.09.2011.

Ostalo je još malo vremena da iskoristimo sezonu rajčica, posebice sada kada su zrele, velike, pune soka i na kraju pune prijekopotrebnog kalija. U potazi za nekim novim jelom i receptom ideja je došla sasvim slučajno. Umjesto pripremljenih paprika, koje su posebno ljeti često na mom kuhinjskom stolu, pomislila sam zašto to ne promjeniti i na isti način jednostavno ne napuniti rajčice. Savršeno fino, uostalom uvjerite se sami.

Potrebno :

  • 8 velikih rajčica
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • 2 glavice luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1 grančica peršina
  • 2 grančice timijana
  • 300 g mljevenog mesa
  • 2 žlice koncentrirane rajčice iz tube
  • sol, papar
  • 1 jaje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 125 g mozzarella sira
  • maslac za podmazivanje

Postupak :

1 . U većoj tavi, na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i popržite ga često mješajući. Dodajte koncentrat rajčice, začinsko bilje, sol i papar. Pirjajte 20-tak minuta.

2 . Dok se meso pirja operite rajčice, odrežite im poklopčiće i stavite ih na stranu. Spravicom za dubljenje izdubite im meso skupljajući ga pritom zajedno sa sokom u zdjelicu. Unutrašnjost rajčica lagano posolite, a mozzarellu procijedite i narežite na manje kockice.

3 . Pećnicu zagrijte na 190 C, a veću vatrostalnu posudu namastite maslacem. Propirjano meso izmješajte sa mozzarela sirom, jajem i krušnim mrvicama, pa sve dobro izmješajte. Napunite rajčice pripremljenom mesnom smjesom i poklopite sa strane ostavljenim poklopčićima te poslažite u namašćenu vatrostalnu posudu. Prostor između rajčica napunite izdubljenim mesom i sokom rajčica.

4 . Pecite ih u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta. Kao prilog uz ovo jelo najbolje odgovara riža.

Just Good Food

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment