Vruće mini uskršnje pince

Tradicionalan blagdanski kolač u mini izdanju.

By
admin
Objavljeno 05.04.2012.

Pinca je starinski, uskršnji, tradicionalni kolač. S obzirom da Uskrs samo što nije, odlučila sam se napraviti ga i to u mini verziji, odnosno nekoliko malih zasebnih pinci. Radila sam ih po ovom receptu, a koji sam malo izmijenila i doradila.

Potrebno:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • 1 vanillin šećer
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 1/2 žličice soli
  • 5 jaja
  • 150 ml jogurta
  • 180 ml suhih grožđica
  • rum
  • 120 ml šećera u prahu
  • 1/4 žličice arome vanilije
  • 1 žlica mlijeka
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje




Postupak:

  1. Suho grožđe prelijte rumom i pustite da se namoči.
  2. U većoj zdjeli prosijte brašno, dodajte prstohvat soli i dignutu kocku svježeg kvasca. Dodajte šećer, vanilin šećer, maslinovo ulje, jogurt i četiri žumanjka. Sve dobro izradite i umijesite jednolično tijesto. Nakon 15-tak minuta dodajte procijeđeno suho grožđe i umijesite ga u tijesto. Zdjelu prekrijte kuhinjskom prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da odstoji 10-ak sati.
  3. Odstajalo dignuto tijesto premijesite i premijestite na pobrašnjen stolnjak ili radnu plohu, oblikujte ga u valjak debljine 4 cm, pa tijesto izrezujte nožem te rukama i brašnom oblikujte okruglice. Slažite ih u namašćen i papirom obložen lim (najbolje onaj od pećnice), ali tako da ostavite razmak između okruglica, jer će tijekom pečenja još narasti. Zatim oštrim nožem vrh svake okruglice zarežite u križ, prekrijte krpom i ostavite još 30-ak minuta da se diže. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C.
  4. Mini pince pecite 30-ak minuta, s time da ih nakon 15 min. premažete razmućenim jajem. Pečene pince premažite glazurom od šećera u prahu, arome vanilije i mlijeka.

Just Good Food

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment