Trikovima do ukusne hrane

Tajne kulinarskih stručnjaka.

By
admin
Objavljeno 12.08.2010.

Pripremate večeru za vrlo važne goste, ali stjecajem nesretnih okolnosti hrana je ispala bezukusna? Ne brinite jer i za to postoji rješenje. Pogledajte jednostavne savjete kako ispraviti pogreške u kuhanju.

Prekuhana tjestenina – stavite je nekoliko minuta pod hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja i kako bi se ponovo ukrutila. Zatim je podgrijte pomoću sosa od rajčice – kiselina iz sosa još više će je učvrstiti.

Ljepljivi rezanci – brzo ih osušite i ohladite. Vratite u tavu, dodajte najmanje jednu žlicu maslinovog ulja i dobro promiješajte na laganoj vatri.

Preslana juha
– dodajte malo sirove tjestenine ili jedan oguljeni krumpir. Škrob iz ovih namirnica apsorbirat će većinu soli. Nakon 15 do 20 minuta kuhanja uklonite tjesteninu ili krumpir.

Suha riba – namažite je mješavinom maslaca i limuna, a zatim posipajte sjeckanim mažuranom i drugim aromatičnim biljem. Umak će dodati vlažnost, a začini aromu.

Prekuhano povrće
– kao i tjesteninu, ohladite ga što brže u hladnoj vodi, a zatim na kratko zagrijte i poškropite limunom, limetom ili narančom prije posluživanja.

Prezrelo voće – kada je voće toliko gnjecavo da ga ne možete upotrijebiti ni za voćnu salatu, iskoristite ga za pripremu različitih voćnih napitaka poput koktela, smoothiesa, sorbeta ili pak sladoleda.

Ostatak članka pročitajte ovdje :
Mali trikovi: Vratite okus bezukusnoj hrani

U ovom postu: hrana, juha, okus, povrće, recept, trikovi
WRITTEN BY
admin

Leave the first comment