Srca od čokolade za Valentinovo

Ukusni keksići za zaljubljene.

By
admin
Objavljeno 12.02.2013.

Za Valentinovo vam poklanjam recept za Srca od bijele čokolade, jednostavna i brza za izradu te izuzetno ukusna. Tko ima malo više vremena, može se baciti i na ovakva srca – Srca iz Nuora – Coricheddos.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 140 g maslaca (otopljen na sobnoj temperaturi)
  • 70 g šećera
  • 80-100 g bijele čokolade
  • crvena boja za hranu
  • 1 žumanjak
  • za punjenje: marmelada od naranče, sirup od naranče ili slatko od jagoda (recept za marmeladu od naranče)

Za sirup od naranče:

  • sok 2 naranče, 4 žlice šećera kuhati dok se ne zgusne. Premazati kolačiće ili kolačić te ga poklopiti drugim.

Za umak od jagoda (ili malina):

  • oko 400 grama smrznutih jagoda ili malina (kad dođu svježe onda uzeti svježe)
  • 4 žlice šećera u prahu (ili više ako su maline kisele)
  • par žlica vode

Priprema:

  1. Pomiješati maslac sa šećerom, dodati žumanjak, boju za hranu, pa naizmjence dodavati brašno i rastopljenu bijelu čokoladu te umijesiti tijesto. Tanko razvaljati, rezati srcolike oblike i peći na 180°C oko 10 minuta. Pazite da vam ne potamne. Trik za valjanje tijesta, da se ne lijepi: valjati preko prozirne folije na željenu debljinu (par milimetara)
  2. Umak – Nisam preveliki ljubitelj smrznutog voća ali ako nema drugoga i to je dobro. Također nisam ljubitelj miješanog šumskog voća jer mi se uvijek čini prekiselo ali vi možete i njega uzeti ako volite. Staviti voće u tavicu i zakuhati. Kad se voće raskuhalo, propasirati ga kroz sito. Naravno da se ovo ne mora raditi ali maline su prepune sitnih kostica i stvar je jednostavno puno ukusnija i ugodnija za jesti ako je propasirana. Dodati šećer u prahu koji je otopljen u nekoliko žlica vode i ponovno zakuhati.
  3. Kad su kolačići pečeni te ohlađeni, premazivati po kolačić marmeladom ili umakom i poklopiti ga drugim te malo stisnuti kako bi se bolje zalijepio. Nije loše marmeladu malo zagrijati na štednjaku kako bi se lakše razmazivala.

Marina kuharica

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment