Savjeti za organizaciju hladnjaka

Nemojte nepotrebno nagomilavati hranu jer tako se lakše kvari.

By
admin
Objavljeno 17.05.2010.

U trenutku kad otvorite hladnjak, a jabuka vam se otkotrlja na kuhinjski pod, možda je vrijeme za reviziju namirnica i organizaciju prostora unutar hladnjaka.

Za početak ispraznite hladnjak i operite police. Nemojte koristiti toksično sredstvo za pranje jer vjerojatno ne želite da vam hrana dolazi u dodir s kemikalijama. Umjesto toga, očistite ga kombinacijom vode i octa.

Nakon čišćenja razdvojite sadržaj hladnjaka u grupe namirnica: voće, povrće, meso, začini, mliječni proizvodi i ostatci.

Profesionalni kuhari savjetuju kako hranu unutar hladnjaka, zbog različite temperature, treba stavljati po određenom redoslijedu. Od vrha do dna posložite: već pripremljenu hranu na prvu policu, komade mesa i ribe na drugu, ispod toga mljeveno meso te piletinu i ostalu perad na dno. Police s mesom se zbog moguće pojave bakterija trebaju učestalo čistiti.

Začine i pića stavite u vrata hladnjaka, a povrće u ladice koje se mogu zatvoriti. Jaja držite u kartonskim, a ne u plastičnim kutijama jer na taj način ona neće poprimiti mirise ostalih namirnica u hladnjaku.

Ne zaboravite višlje namirnice stavljati iza, a manje naprijed, jer tako ste uvijek svjesni što imate u hladnjaku.

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment