Salata od kukuruza i čilija je za sve one koji koji ne vole tešku hranu, a vole hrskavo kuhani kukuruz s pikantnim naglaskom. Začinite ju dresingom od ulja, octa, tabasca i žličicom senfa…mmm. U slast!
Potrebno:
- 3-4 klipa kuhanog kukuruza šećerca ili
- 400 g kukuruza iz limenke
- 1 čili papričica
- 1 tikvica
- 3 mlada luka
- 150g sira Ementalera
- 3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- sol,ocat, ulje,
- 1 žličica senfa
- 1 žličica tabasca
- malo svježe mljevenog papra
Postupak:
1. Kukuruz očistite. Kuhajte ga otprilike sat vremena u vodi s jednom žlicom šećera i malo maslaca (nikako nadodavati sol). Kuhanog ga prohladite, pa s klipa skinite bobe kukuruza ili koristite kukuruz šećerac iz limenke.
2. Pomiješajte kukuruz s jednom opranom i na kolutiće nasjeckanom čili, crvenom papričicom.
3. Mladi luk operite, pa bijele dijelove narežite na kolutiće. Sve izmiješajte s naribanim sirom Ementalerom.
4. Dresing napravite od malo ulja, octa, žličice senfa, žličice tabasca, posolite, popaprite, pa izmiješajte sa salatom.
5. Ukrasite nasjeckanim peršinom.