Salata od Pitaye

Lagani obrok od zmajevog voća snažan je antioksidans

By
Maja Nikolorić
Objavljeno 07.07.2013.

Zadivljeni izgledom i dobrobitima ploda kaktusa, koje je obavijeno mnogim legendama zbog kojeg se naziva ‘zmajevim voćem’, odlučili smo otkriti koje je jelo s ovim snažnim oksidansom najomiljenije njegovim brojnim poklonicima. Radi se o jednostavnoj salati koja će vam vratiti energiju i očistiti vas od toksina.

Kao što spektakularno izgleda, zmajevo voće impresivne je i nutritivne vrijednosti. Puno je antioksidansa, vitamina C i minerala. Njihov okus može biti dosta blag i nedefiniran, ovisno o vrsti, a mnogi koji su ga probali kažu kako teksturom podsjeća na kivi. Ipak crvena vanjska kora malo je tvrđa, ali se lako skida.

pitaja tekst 3

Do osvježavajuće unutrašnjosti možete doći i tako da ga prepolovite i žlicom izvadite bijelu pulpu punu sitnih crnih točkica. Koru koja ostane možete upotrijebiti kao male zdjelice za serviranje salate od pitaye. Preporučuje se zmajevo voće ohladiti prije konzumiranja, pogotovo ako ste kupili posebno meku voćku.

Zmajevo voće vrlo je ukusno samo ili u mješavini s drugim voćem delikatnog okusa. S dodatkom zelene salate čini pravu bombu za detoksikaciju.

pitaja tekst[box style=”0″]

RECEPT – SALATA OD PITAYE

Sastojci:
1 ohlađena pitaja
1 šalica nasjeckanog svježeg voća
1 posudica zelene salate
1 žlica nasjeckanog lišća mente
1 žlica meda

Upute za pripremu:
Prepolovite pitaju na pola te nježno izdubite njezin centralni dio te ga izrežite na kockice. Pomiješajte je s ostalim voćem i mentom te sve prelijte medom. Koru zmajevog voća iskoristite kao posudicu za pripremu salate i vaša egzotična voćna salata je spremna.

Vrijeme pripreme:
5 minuta

Dobar tek!

[/box]

WRITTEN BY
Maja Nikolorić

Leave the first comment