Rižoto od tri vrste žitarica

Rižoto od tri vrste žitarica po receptu Marija Valentića.

By
Tatjana Horvatić
Objavljeno 22.04.2016.

U suradnji s poznatim promotorom zdravog načina života Marijom Valentićem i hotelom ARCOTEL Allegra, skuhat ćemo vam rižoto od tri vrte žitarica.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g mixa riža s žitaricama
  • 1 luk
  • 4 crvene paprike
  • Sol
  • Papar
  • Dimljeni tofu
  • 1 jaje
  • Brašno
  • Narančin sok
  • 1 čajna žličica sjemenki: chia, lan, suncokret, sezam
  • 100 g mljevenog cornflakesa
  • Maslinovo ulje
  • Bijelo vino
  • Povrtni temeljac

Priprema:

Tofu narezati po duljini na prutiće, namočiti u smjesu od brašna, jaja i žitarica i tako ispanirati. Kad su prutići gotovi izvaditi ih na papirnati ubrus, posoliti i staviti na rižoto.

Luk narezati na sitne kockice i staviti da se prži na maslinovom ulju; dodati rižu i pustiti da se ugrije, dodati kapare i oguljenu pečenu papriku narezanu na trakice te pustiti da se sve dobro ugrije. Potom dodati 1 dcl bijelog vina i povrtni temeljac. Kad je riža skoro gotova začiniti, dodati sok od rajčice i tako gotovu rižu poslužiti i na vrh staviti pohani tofu.

Healthy Fitness jelovnik by Mario Valentić