Proljetna detoksikacija organizma

Savjeti nutricionistice

By
admin
Objavljeno 06.05.2010.

Prirodna izvorska voda Jana i Limoni parfumerije odlučili su informirati ljude o važnosti detoksikacije tijela te su se udružili u projekt Your Body Jana & Detox. Tim povodom organizirano je i druženje s nutricionisticom dr. sc. Darijom Vranešić Bender koja je udijelila nekoliko korisnih savjeta kako obaviti proljetnu detoksikaciju.

"Neka temelj vaše prehrane bude voće i povrće, a suzdržavajte se od masnog mesa, mesnih prerađevina, slastica te hrane koja sadrži aditive i konzervanse", kaže Bender.

U proljeće je potrebno probuditi uspavani organizam, skinuti višak kilograma i potaknuti rad metabolizma. Iako se provođenje detoksikacije preporuča u proljeće i jesen, čišćenje organizma je potrebno provoditi svakodnevno.

"Namirnice uz pomoć kojih oslobađamo otrove iz tijela su korjenasto povrće, celer, mrkva i naravno voda. Bitno je koju vodu pijete jer njen ph mora biti 7,4, isti kao i ph krvi u našem tijelu. Jana je dobra voda jer je nastala prije svega što znamo te je potpuno nezagađena", kaže Bender.

U tijelo trebamo unijeti 0,3 l vode po kg mase, što otprilike ispadne 2 l vode na dan. Bitno je konzumirati i pet malih obroka na dan.

Meni za detoksikaciju tijela


Doručak:
čaša izvorske vode
                  bobičasto voće
                  žitarice
                  niskokalorični mliječni proizvodi

Međuobrok: voćka bogata Beta karotenom – kruška ili jabuka

Ručak: losos na naglo s povrćem

Međuobrok: mozzarella s rajčicom, maslinovim uljem i acetom balsamicom

Večera: Salata od rukole, škampi i posnog sira

Za kraj popijte čašu crnog vina!

U ovom postu: detoksikacija, detox, Jana, limoni
WRITTEN BY
admin

Leave the first comment