Argeta Exclusive, prestižna linija omiljenog delikatesnog namaza u Hrvatskoj, ponovno je udružila snage s vrhunskim chefom kako bi premijerno predstavila svoje deveto izdanje gastronomske poslastice. Na događaju u restoranu Grič izabranim gostima, među kojima smo bili i mi, otkrili su svoju zadnju majstoriju, koja je plod suradnje s jednim od najboljih slovenskih chefova nove generacije, Lukom Koširom.Novi okus ljubimice najzahtjevnijih gurmana, Argeta Exclusive à la chef Luka Košir, ujedinjuje na prvi pogled neočekivano. Ovaj put, u inovativnom stilu kuhara Luke Košira, malo crno pakiranje donosi zanimljivu kombinaciju pačjih prsa, vanilije i prženih lješnjaka, vješto zaokruženo kardamomom, cimetom, klinčićima i pimentom.Obožavatelji kulinarskih postignuća, predstavnici medija i gastro zajednice došli su na svoje te se prepustili degustaciji novog okusa Argete Exclusive i uživali u profinjenim gurmanskim umijećima chefa Luke Košira.
Kako je rekao Enzo Smrekar, predsjednik uprave Droge Kolinska te idejni začetnik devete Argete Exclusive: „Argeta uvijek želi ponuditi najbolje, pa tako i s ekskluzivnim novim okusom.“ Smrekar je dodao kako priznanje pripada svim kuharskim majstorima s kojima su do sada surađivali. Ovakva ekskluzivna iskustva nikako ne bi mogla biti moguća bez uloženog napora, kako od strane vrhunskih chefova, tako i od strane Argete. Smrekar je istaknuo kako se chefovi nikada nisu trebali kompromitirati, vezujući svoje ime uz proizvod u koji ne vjeruju. „Zato u Argeti razvijamo nova partnerstva, a ne kupujemo imena. Nova priča s kuharom Lukom Koširom savršen je mozaik našeg uspjeha.” – zaključio je Enzo Smrekar.

Nova Argeta Exclusive à la Luka Košir predstavljena je u suradnji s kuharskim timom restorana Grič. Okupljeni su tako uz degustaciju novog delikatesnog namaza imali priliku isprobati kozju albuminsku skutu s tartufima; pačju paštetu s kestenima i mlijekom.

Uz uvodnu priču idealno se uklopila jednostavno savršena palenta s crnim trubačama, žumanjkom, polutvrdim zrelim sirom te čipsom od čičoke nakon čega su uslijedili ravioli s bundevom, ricottom i karameliziranom sirutkom uz pjenicu od jabuke.

Za glavno jelo posluženi su medaljoni jelena s repom, šljivama i smrekom. Zvijezda slatkog dijela predstavljanja bio je Pâte Sablée s agrumima i kozjim jogurtom. Glavna sommelierka restorana “Grič” predstavila je selekciju vina posluženih uz jela. Argeta Exclusive à la chef Luka Kosir dostupna je u boljim opskrbljenim trgovinama ograničeno vrijeme.
