Pljeskavice od tikvica i kukuruza

Krenulo je vrijeme roštiljanja, pljeskavica i burgera, a kako bi bili sigurno da jedete dobro i kvalitetno, najbolje je da svoje burgere napravite sami.

By
She Hr
Objavljeno 08.06.2025.

Kako? Uz pomoć malo povrća i jednog iznimno zdravog, visokoproteinskog brašna.

Vatru založite (ili samo pripremite tavicu) i krenite u izradu domaće pljeskavice koja zbog bademovog brašna obiluje biljnim vlaknima i proteinima te zbog zdravog povrća čini ove pljeskavice nutritivno vrhunskim obrokom.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Tikvice naribajte i posušite papirnatim ručnikom. U jednoj zdjeli pomiješati sve ostale sastojke i dodajte tikvice pa dobro izmiješajte. Tavu stavite grijati (ili rešetke od roštilja), rukama oblikujte pljeskavice i pecite 4 minute s jedne strane pa s druge strane.

Burgere i popečke možete raditi od raznolikog povrća i brojnih žitarica. Na taj način jedete provjereno dobri obrok.

Autor: Tara Lukičić za Tvornica zdrave hrane

WRITTEN BY
She Hr

2 comments

Comments are closed.