Pečeni kukuruz s pikantnim umakom od vrhnja

Pečeni kukuruz nije jelo za koje je potrebno pisati niti čitati recept.

By
admin
Objavljeno 25.08.2019.

Pečeni kukuruz nije jelo za koje je potrebno pisati niti čitati recept.

Stavi se u pećnicu ili na roštilj, a možete ga i nasaditi na štap pa okretati iznad otvorene vatre. Čim potamni sa svih strana znate da je gotov i spreman za posluživanje i uživanje u njegovom okusu.

Namirnice

  • 2 klipa kukuruza za pečenje
  • 100 grama kiselog vrhnja
  • 1 limun
  • Sol, papar, chili (po ukusu)

Upute

Klipove kukuruza očistite ako su došli s lišćem. Po želji ih premažite maslacem ili s malo ulja i blago začinite sa soli.

Kukuruz pecite desetak minuta na 180 stupnjeva u Airfryeru, ili na 200 stupnjeva od 12-15 minuta u pećnici. Kada kukuruz počinje tamniti gotov je.

U manjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, sok limuna, sol, papar i chili u umak. Po želji možete dodati i drugog začinskog bilja ili čak i senfa.

Poslužite kukuruz narezan na manje komade preliven s kiselkasto ljutim umakom od vrhnja.

Dobar tek!

Darkove recepte možete naći na blogu “Darkova Web Kuharica

WRITTEN BY
admin

1 comment

Comments are closed.