Osvježavajuća rolada bez glutena gotova u 20 minuta

U ljetnoj sezoni brzi recepti su i više nego dobrodošli – baš zato nas je oduševila i ovaj rolada bez glutena čiji recept s nama dijeli Marija Herjavić Jerkić.

By
admin
Objavljeno 08.08.2021.

U ljetnoj sezoni brzi recepti su i više nego dobrodošli – baš zato nas je oduševila i ovaj rolada bez glutena čiji recept s nama dijeli Marija Herjavić Jerkić.

Sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g kukuruznog škroba
  • malo praška za pecivo

Krema

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 125 g mascarponea
  • 2 žlice šećera u prahu
  • vanilija

I još

  • pekmez od maline i jabuke
  • šećer u prahu za posip

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marija Herjavić Jerkić (@marija.h.j)

Priprema

Biskvit

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom dok smjesa ne pobijeli, postane čvrsta i poveća volumen. Dodati sve ostale sastojke, promiješati dobro i prebaciti u kalup veličine pećnice koji je prekriven masnim papirom.

Biskvit ispada tanji, to je u redu.

Peći na 170°C oko 15 minuta.

Kad se biskvit ispeče, odmah ga odvojiti od papira i pažljivo zarolati.

Krema

Pjenasto umutiti sve sastojke, odjednom.

Slaganje

Ohlađeni biskvit pažljivo odrolati, premazati pekmezom i kremom te zarolati.

Gotovu roladu posipati šećerom u prahu, ili još bolje, preliti čokoladom.

Fotografije: Marija Herjavić Jerkić

U ovom postu: bez glutena, brzi recepti
WRITTEN BY
admin