Napravite sami namaz od kestena

Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način, ovaj šumski plod možete samo obožavati.

By
She Hr
Objavljeno 02.10.2022.

Kesten je prava jesenska, šumska poslastica. Bilo da ih jedete samo ispečene u tavi ili u pećnici ili da imate pire od kestena poslužen sa šlagom i čokoladom. Bilo da ste napravili slatko od kestena ili ih jednostavno kandirali, možda ubacili u gulaš ili napravili juhu od kestena, na bilo koji način, ovaj šumski plod možete samo obožavati.

Jednostavno ih možete ispeći i u svom domu, u specijalnoj tavi za kestene ili u pećnici. Prije pečenja ih samo morate jednom ili dvaput zarezati u križ. Za raznorazne kreme, juhe ili namaze kuhajte ih najmanje 30-ak minuta u malo posoljenoj vodi.

Namaz od kestena

Potrebno:

  • 1 kg kestena
  • oko 250 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • malo soli
  • 2 dcl vode
  • 10 dkg kvalitetne tamne čokolade

Postupak:

Kestene skuhajte u malo posoljenoj vodi. Ogulite ih, propasirajte u multipraktiku, a zatim ih izvažite. Koliko ima kestena toliko treba dodati šećera. (Iz 1 kg kestena, nakon što se ogulio, bilo je oko 250 g čistog ploda).

Dakle, pasiranom kestenu dodajte još 250 g šećera i sve još jednom dobro izmiksajte.

Pire koji ste dobili, vodu i sjemenke vanilije stavite na laganu vatru i kuhajte uz miješanje. Kad se smjesa počne odvajati od posude, dodajte narezanu tamnu čokoladu. Miješajte i dalje dok se smjesa posve ne poveže.

Premjestite ju u prikladne staklenke i uživajte u savršenom doručku.

Izvor Just Good Food

WRITTEN BY
She Hr

2 comments

Leave your comment