Marinirani svinjski odrezak na talijanski način

U nastavku donosimo zanimljivu ideju za meni s crvenim mesom, uz recept koji je preuzet iz Mediteranske kuhinje, a preporučuje ga Eva Pavić, magistra specijalist sigurnosti i kvalitete hrane.

By
She Hr
Objavljeno 18.05.2025.

Puno radimo, malo spavamo i vrlo često ne brinemo o uravnoteženoj prehrani. Glavni uzročnik umora i bezvoljnosti u mnogo je slučajeva upravo anemija, a koja se javlja uslijed nedostatka željeza. Pritom je važno naglasiti da manjak vitamina B1, B2, niacina, pantotenske kiseline ili kolina dovodi do nedostatka željeza, a sve ove navedene hranjive tvari sadrži crveno meso.

U nastavku donosimo zanimljivu ideju za meni s crvenim mesom, uz recept koji je preuzet iz Mediteranske kuhinje, a preporučuje ga dr.sc. Eva Pavić, dipl.ing.univ.spec.

Marinirani svinjski odrezak na talijanski način

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 svinjska odreska
  • 4 svežnja listića kadulje
  • 2 žličice kapara
  • 2 kisela krastavca
  • Sol, kurkuma, đumbir, kajenski papar po želji

Marinada:

  • 4 žlice suhog bijelog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice senfa
  • 1 žličica smeđeg šećera

Priprema:

Uklonite vidljivu masnoću s odrezaka te ih stavite u plitku posudu. Svaki odrezak začinite s malo soli, kurkume, đumbira i kajenskog papara te na svaki stavite list kadulje. Sitno nasjeckane krastavce i kapare pospite po odrescima. Marinadu pomiješajte, prelijte preko odrezaka i stavite na hladno 2 sata.

Ocjedite odreske i pecite ih na tavi ili na roštilju uz povremeno okretanje. Čim je gotovo, poslužite odmah uz kruh sa češnjakom, raznim vrstama salata (radič, potočarka, rukola) i cherry rajčicama.

salad-1033209_1920

 

WRITTEN BY
She Hr