Kuhano vino s narančom

Topao aromatičan napitak za hladne zimske dane.

By
admin
Objavljeno 27.12.2011.

Zimski ugođaj nezamisliv je bez ovog toplog i aromatičnog napitka koji to vrijeme čini posebnim. I ništa tako fino ne ide zajedno kao zima, snijeg koji prhuta, božićna večer i kuhano vino koje nas grije i čini opuštenijima. Recept je sasvim jednostavan, treba jedino pripaziti da vino doista ne zavrije jer tada gubi svoj pravi okus i aromu koju kuhano vino i treba imati.

Potrebno:
za osam čaša od 2 dcl

  • 3 naranče
  • 1 l crvenog kvalitetnog vina
  • 100 ml ruma
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 prutića cimeta
  • nekoliko klinčića
  • 100 g šećera

Postupak:

1. Jednu naranču operite pod vrućom vodom, osušite je, pa joj koru uz pomoć nožića ogulite u oblik spirale (za ukrašavanje). Oguljenu naranču narežite na ploške, stavite je u lonac u kojem ćete kuhati vino. Iz preostale dvije naranče iscijedite sok. Zajedno s vinom dodajte ga u lonac s narezanim ploškama. Dodajte začine i šećer, pa uz povremeno miješanje zagrijte vino (pazite da ne zavrije).

2. Kuhano vino procijedite kroz fino cjedilo, prelijte ga u šalice ili čaše, ukrasite spiralicama narančine kore i prutićima cimeta. Poslužite toplo!

Just Good Food

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment