Kremasti rižoto s piletinom i bundevom

Ako vam nedostaje ideja za ručak i želite nešto drugačije napraviti, donosimo vam naš omiljeni kremasti rižoto s piletinom i bundevom.

By
Anja Mihaljević
Objavljeno 06.10.2024.

Ako vam nedostaje ideja za ručak i želite nešto drugačije napraviti, donosimo vam naš omiljeni kremasti rižoto s piletinom i bundevom. Dobar tek!

Sastojci:

  • 360 g pilećih prsa
  • 200 g dugozrnate riže
  • 1 srednje velika bundeva (150 g pirea od bundeve)
  • 50 g parmezana
  • 500 ml povrtni temeljac
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 srednje veliki luk
  • maslinovo ulje u spreju
  • sol, lišće peršina, mljeveni crni papar, slatka paprika za začinjavanje

Postupak pripreme

Bundevu prerežite po pola i odstranite sjemenke te ju stavite peči oko 50 minuta na 180C, dok se ne omekša. Nakon što se ispeče i ohladi, ogulite je u štapnim mikserom izmiksajte u pire.

U međuvremenu posolite pileća prsa koja lagano pečete s obje strane na tavi s malo maslinovog ulja. Zatim ih podlijte s malom količinom vode, poklopite lonac i pirjajte pileća prsa dok ne omekšaju.

Na drugoj tavi dinstajte sitno nasjeckani luk dok ne postane staklast i dodate rižu. Kratko kuhajte rižu s lukom, a zatim mješavinu zalijte vinom. Uz neprestano miješanje pričekajte dok dio vina ne ispari i u rižoto počnite ulijevati povrtni temeljac. Rižu kuhajte na umjerenoj vatri približno 20 minuta.

Kada je riža gotovo mekana, u nju umiješajte pire od bundeve i zasolite prema želji. Kratko kuhajte sve zajedno i na kraju u rižoto dodajte naribani parmezan.

Poslužite s narezanim pilećim prsima, parmezanom i s malo peršinovog lišća.

Izvor: TikTok, gymbeam.hr

WRITTEN BY
Anja Mihaljević
Tijekom školovanja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu osnovala je Udrugu za promicanje inkluzija osoba s invaliditetom Mogu sve. Po završetku školovanja zapošljava se kao novinarska, a potom u marketingu. Danas je vlasnica marketinške agencije, ali i dalje piše kolumne te se bavi novinarstvom.