Juha dostojna kraljeva

Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za juhu od krumpira s celerom, tartufima i prepeličjim jajem.

By
admin
Objavljeno 10.07.2016.

Istinski gurmani neće propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice. Naravno, probali smo ovu divnu juhu.

Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za juhu od krumpira s celerom, tartufima i prepeličjim jajem.

page

Juha od krumpira s celerom, tartufima i prepeličjim jajem

Sastojci:

  • Krumpir 70 g
  • Luk
  • Maslac
  • Sol
  • Papar
  • Potočarka 20 g
  • Celer 70 g
  • Tartufata 10 g
  • Crni tartufi 2 g
  • Prepeličja jaja  1 kom

Priprema:

Popržimo luk na maslacu te mu dodamo očišćeni celer i  krumpir, sol i papar. Sve to zalijemo prethodno pripremljenom goveđom juhom i kasnije dodamo još malo vode. Kad su celer i krumpir kuhani, sve izmiksamo u blenderu, dodamo tartufatu i vrhnje.  Prepeličje jaje ispečemo, i serviramo ga na tanjuru s ostatkom tartufate i naribanim tartufima preko čega prelijemo juhu.

WRITTEN BY
admin

1 comment

Comments are closed.