Jedna glazura, toliko mogućnosti! Glazura od limuna i šećera u prahu

Ona će vašem desertu dati svježinu, ali i elegantni izgled na kojem će vam svi zavidjeti.

By
Anja Mihaljević
Objavljeno 03.06.2024.

Ljubitelji slastica znaju da je glazura ključna za savršeno dekorirane kolačiće. Iako mnogi zaziru od rada glazure, zaista ju je jednostavno napraviti. Ona ne mora biti samo čokoladna, već se možete poigrati s raznim sastojcima. Stoga, donosimo vam recept za jednostavnu, ali izuzetno ukusnu glazuru od limuna i šećera u prahu. Ona će vašem desertu dati svježinu, ali i elegantni izgled na kojem će vam svi zavidjeti.

Potrebni sastojci:

  • 200 g šećera u prahu
  • 5 žlica ocijeđenog soka limuna
  • Nasjeckane pistacije za ukrašavanje

Priprema:

U posudu stavite zajedno šećer u prahu i ocijeđeni sok limuna. Pomoću miksera, miješajte sastojke dok ne dobijete glatku, homogenu smjesu, otprilike 10-15 minuta. Imajte na umu da je jako važno da glazura od limuna i šećera u prahu bude potpuno bez grudica kako bi se ravnomjerno nanijela na kolačiće.

Glazura od limuna i šećera u prahu

Pripremljenu glazuru nanesite na ohlađene kolačiće. Ovaj korak može se izvesti uz pomoć žlice ili četkice za glazuru. Pazite da svaki kolačić bude ravnomjerno premazan kako bi zadržao svoj oblik i okus. Dok se glazura od limuna i šećera u prahu još nije stisnula, pospite kolačiće nasjeckanim pistacijama. Ovaj dodatak ne samo da dodaje hrskavu teksturu, već i lijep kontrast boja koji čini vaše kolačiće vizualno privlačnima.

I za kraj, kolačiće postavite na žičanu rešetku i ostavite ih da se glazura potpuno ohladi. Ovo će omogućiti da se glazura stvrdne i da kolačići budu spremni za posluživanje.

Bilo da pripremate kolačiće za obitelj, prijatelje ili posebne prigode, ovaj jednostavan recept za glazura od limuna i šećera u prahu zasigurno će sve oduševiti. Isprobajte ga i uživajte u komplimentima koje će vaše slastice zasluženo dobiti!

WRITTEN BY
Anja Mihaljević
Tijekom školovanja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu osnovala je Udrugu za promicanje inkluzija osoba s invaliditetom Mogu sve. Po završetku školovanja zapošljava se kao novinarska, a potom u marketingu. Danas je vlasnica marketinške agencije, ali i dalje piše kolumne te se bavi novinarstvom.