Gumbići s nugatom

Aroma cimeta i nugata božićnim keksićima daje savršen okus.

By
admin
Objavljeno 12.12.2011.

Arome cimeta, naranče i limuna ili badema i nugata keksićima daju savršen okus, a njihov miris koji se širi našim kuhinjama i domovima posebno nam uljepšava te bajkovite i svjetlucave blagdanske dane koji nam dolaze i tad svi znaju da nam brzo prilazi Božić.

Potrebno:

  • 140 g mljevenih lješnjaka
  • 300 g brašna
  • 140 g šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 žlica ruma
  • 200 g maslaca
  • 150 g nugata
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g obične tamne čokolade za kuhanje

Postupak:

  1. Prvo pomiješajte brašno, lješnjake, šećer i cimet, zatim dodajte rum i maslac narezan na manje kockice, pa brzo sve dobro izmijesite. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  2. Pećnicu zagrijte na 175 C, a lim od pećnice obložite papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalupom izrežite 100-tinjak kolačića promjera 4 cm i poslažite ih na pripremljen lim za pečenje. Pecite ih 10-ak minuta, izvadite i pustite ih da se ohlade na zraku.
  3. Na pari otopite nugat, premažite po dva keksića te ih zalijepite. Na pari rastopite i čokolade zasebno mliječnu od obične, pa umačite kolačiće u svaku s druge strane.

(Po receptu iz časopisa Čarolija okusa)

Just Good Food

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment