Najpopularniji napitak svake jesni jest mnogima pumpkin space late. Ne samo da je ukusan i kremast, već ovaj napitak od bundeve i kokosovog mlijeka jesenske dane čini toplijima. Ako ste se pitali možete li ga napraviti u svom domu, odgovor je da! A mi vam donosimo ovaj jednostavni recept.
Sastojci:
- 1 bundeva za pire
- 300 ml kokosovog mlijeka
- 5 g javorovog sirupa
- cimet po želji
- 3 kratka espressa
- Flavor Drops – s okusom lješnjaka i vanilije
Postupak pripreme:
Najprije pripremite 3 šalice espressa i ostavite ih da se ohlade. Zatim uzmite jednu manju bundevu, prerežite je na pola i izdubite unutrašnjost te izvadite sjemenke.
@chi.homecafe Pumpkin Spiced latte 🎃 Have you made the PSL from scratch? Do you know how to make it? Follow this recipe to make it at home ☺️ 🎃 2 Tbsp pumpkin puree 🎃 1 Tbsp maple syrup or to taste 🎃 1 tsp Pumpkin Spice ( 1 Tsp ground cinnamon, 1/4 tsp nutmeg, 1/4 tsp ginger, 1/8 tsp clove) 🎃 6-8 oz milk 🎃 double shot espresso Prepare your pumpkin spice by adding all ingredients in a small bowl and mix it together. Set aside. In a mug, add in your pumpkin puree, pumpkin spice and maple syrup. Add in your warm milk and froth it until it’s all mixed. Add in your espresso and whipped cream if you like! Top with pumpkin spice ☺️ #realpumpkin #psl #pumpkinspicelatte #realpumpkinspicelatte #homecafe #recipe #cozy #coffeetok #coffeerecipe #latte ♬ Cozy mood・Chill・Cafe music(1364698) – zukisuzuki
Obje polovice bundeve narežite na manje komade i stavite ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 30 minuta. Probodite je vilicom da vidite je li mekana. Ako nije, pecite još 10 minuta. Nakon toga izvadite je iz pećnice, ostavite da se ohladi i spremni ste za početak pripreme samog pirea.
Uklonite koru s bundeve, stavite njezinu pulpu u zdjelu i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kašastu konzistenciju. Uzmite 100 g gotovog pirea, a ostatak možete pohraniti u hladnjak i iskoristite za drugi recept ili za sljedeći Pumpkin Spice Lattea. Pire od bundeve (100 g) pomiješajte s kokosovim mlijekom. Na kraju ulijte espresso u ovu smjesu i ponovno dobro promiješajte.
Dodajte cimet, Flavor Drops i javorov sirup po ukusu. Sve zajedno promiješajte te lagano zagrijte.