Brodska kuharica

Poklanjamo vam knjigu s korisnim savjetima za delicije na moru.

By
admin
Objavljeno 26.05.2011.

Kuhanje na brodu više je od običnog svakodnevnog kuhanja, ali i posve drugačije od zahtjevnih gastronomskih operacija u raskošno opremljenim kuhinjama s bogatim smočnicama. Ono je specifično ne samo zbog najčešće spartanskih uvjeta kuhanja, skromnih brodskih zaliha i još skromnijeg pribora i posuđa već, prije i poslije svega, zbog mogućnosti koje pruža.

Autor knjige "Brodska kuharica", Zlatko Gall godinama je razmišljao o pisanju brodske kuharice. S vremenom je bilježio neka svoja i poneka tuđa iskustva te se rodila kuharica.

Pokušao je na jednom mjestu, tj. unutar korica iste knjige podijeliti svoja gastronomska iskustva i s nautama koji imaju male kaiće i brodice s kabinom iz kućne radinosti i onima koji plove na krstašima od četrdeset stopa.

Opisivao je plodove mora te dijelio kulinarske savjete. A koje to namirnice morate imati sa sobom? Izbor je sljedeći: sol, sušeni peperončini umjesto papra, maslinovo ulje, dobra kvasinu, češnjak i crveni luk, koji struk peršina i selena te, ako je moguće malo posađenog bosiljka i ružmarina. Osim toga morskoj špajzi možete dodati rižu, krumpire i tjesteninu – ostalu hranu možete pronaći u bilo kojoj uvali.

Navedene i ostale savjete, možete pronaći u ovoj prekrasnoj kuharici. Cijena knjige je 149 kn.

OSVOJI KNJIGU

Naklada Ljevak i She.hr poklanjaju vam jedan primjerak knjige "Brodska kuharica", autora Zlatka Galla.

Ukoliko želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgvorom na adresu igra@mmreza.hr s naslovom BRODSKA, te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela, a čitatelji koji nisu iz Zagreba neka obavezno navedu i svoju adresu.

Tko je autor knjige "Brodska kuharica"?

Vaše prijave primamo do 02.lipnja, nakon čega ćemo objaviti dobitnika.

Sretno!

Drage naše,
dobitnica knjige Brodska kuharica je Ivana Nikolić. Čestitamo!
Obavijest o nagradi primiti će na mail.
Vaš She.hr

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment