Bezglutenski povrtni kruh

Restoran vodenog parka Aquae Vivae za nas je pripremio bezglutenski povrtni kruh!

By
admin
Objavljeno 15.01.2017.

Okuse Zagorja vodeni park Aquae Vivae priprema za vas tijekom cijelog dana u moderno uređenom prostoru self-service restorana. Ono što ih čini drugačijima od drugih svakodnevna je ponuda jela bez glutena (pizze, slastice) i niskokalorična jela. Uz svako jelo ističu i popis alergena, čime jamče sigurnost konzumacije gostima.

Za nas su se odlučili napraviti Bezglutenski povrtni kruh!

Sastojci:

  • 4 mrkve srednje veličine
  • 2 tikvice srednje veličine
  • butternut tikva u istoj količini kao tikvica
  • 2 češnja češnjaka
  • svježeg ili sušenog bosiljka dvije do tri žlice
  • 6 jaja
  • 60 ml kokosova mlijeka
  • 2 žlice kokosovog brašna (30 grama)
  • na vrh noža prašak za pecivo
  • malo soli
  • malo papra
  • kokosovo ulje
  • malo octa (3 ml)
  • 2 žlice maslaca

page

Priprema: 

Očistite povrće, mrkve narežite na kolutove, tikvice i buču uzdužno na tanke trake. U tavi otopite maslac i na njega stavite narezano povrće, prvo mrkvu, nakon par minuta tikvice i buče, posolite, popaprite i dodajte protisnuti češnjak, sve na lagano pirjajte dok povrće omekša (do 10 minuta).

page2

Kokosovo brašno usitnite, dodajte prašak za pecivo.

Jaja i kokosovo mlijeko razmutite i umiješajte kokosovo brašno i bosiljak.

U ovu smjesu umiješajte ohlađeno povrće.

Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu, te stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 40 minuta tako da površina postane zlatnosmeđa.

15967463_370432403313950_900490945_o
Izvadite, ostavite da stoji 10 minuta, narežite i servirajte toplo ili sobne temperature uz razne salate.

Odličnog okusa, ugodnog mirisa, bez glutena i s malo kalorija!

Dođite u vodeni park Aquae Vivae!

WRITTEN BY
admin