Pozdravite ljeto uz Healthy Fitness meni hotela ARCOTEL Allegra

Dvojac u sastavu Mario Valentić i chef Ivan Simončić nastavlja oduševljavati kreacijama na tanjuru u sklopu Healthy koncepta.

By
admin
Objavljeno 08.05.2017.

Zdravlje na jelovniku donosi vam novi, posebno osmišljeni niz salata, juha, glavnih jela i poslastica u hotelu ARCOTEL Allegra u središtu Zagreba. Dvojac u sastavu Mario Valentić i chef Ivan Simončić nastavlja oduševljavati kreacijama na tanjuru u sklopu Healthy koncepta. I ovaj put dokazali su da jesti zdravo ne mora značiti i ostati gladan!

Biftek s pireom od mrkve u umaku od crnog vina i rizotom s parmezanom Goveda juha s rezancima i posiranom rajcicom

Nakon zimskog healty fitness menija kojim su pokazali da nas ugrijati može i lagana hrana, osmislili su kako iskoristiti najbolje i najzdravije namirnice i pretvoriti ih u rapsodiju okusa, mirisa i primamljivog izgleda. Naglasak je kao i uvijek na dobrim kalorijama, nutritivnoj vrijednosti i izvlačenju najboljeg iz svakog pomno odabranog sastojka.

Kolac od jabuke i griza

„Pripreme za ljeto započinju već u proljeće kada uz buđenje prirode treba probuditi i ljudski organizam, odnosno pomoći mu da se očisti i napuni energijom. To se najbolje postiže zdravom prehranom i tjelovježbom. Prehrana u toplijim danima treba obilovati što manje termički obrađenom hranom i potrebno je jesti što više zelene hrane poput špinata, blitve, kelja… “, poručio je Mario Valentić.

Losos sa sezamom i lanom uz pole batata i mladi sounat sotiran na maslonovom ulju i cesnjaku Pileci file u curry umaku s basmati rizom

Autori menija dobro znaju da juha nije samo zimsko jelo pa su za tople ljetne dane pripremili krem juhu od špinata s poširanim jajetom, goveđu juhu s rezancima, a za one koji pomno biraju što će jesti tu je vege juha od povrća s tofuom.

Ramstek sa spiriliziranim povrcem i pecenim batatom uz umak od cesnjaka

Losos, tuna, piletina, biftek i ramsteak ukomponirani s basmati rižom, batatom, mladim špinatom, crnim vinom… Bez obzira što odabrali za glavno jelo rezultati je isti – kvalitetan i ukusan saveznik zdravlja i energije.

Točku na i svakom obroku stavlja desert. Slatko, a zdravo misao je vodilja u sastavljanju recepata za sladokusce. Bilo da želite pravi domaći kolač od jabuka i griza, čokoladnu tortu sa šumskim voćem ili lagani tiramisu ostat ćete zapanjeni vrhunskom kulinarskom završnicom!

Sezonska salata s pohanim camembertom uz osvjezavajuci dresing od krastavaca Tuna cajun raznjici uz povrce sa zara i wasabi umak

„Na tanjur sam htio prenijeti svježinu proljetnih namirnica koje, osim što su zdrave i nutritivno bogate, vizualno su vrlo privlačne. Pravi hit ovog menija su lagane salate, od kojih bih izdvojio onu od quinoe sa spiriliziranim povrćem i lososom kao idealno jelo za nadolazeće tople dane. Savjetujem da u prehranu uključite što više sezonskog voća i povrća, punih vitamina i minerala koji će vam pomoći da dobijete više energije i budete zdraviji“, rekao je chef Ivan Simončić.

U ovom postu: ARCOTEL Allegra, Healthy
WRITTEN BY
admin