Tips&tricks: Pohani kruh s Gavrilović jetrenom paštetom

Uz pohani kruh s paštetom serviramo mini rajčice te umak u koji smo umiješali jogurt, majonezu i sjeckano sviježe bilje (vlasac, majčina dušica).

By
Tatjana Horvatić
Objavljeno 04.12.2015.

Nema muke kada je Gavrilović s nama! Baš ste gladni i nemate ideju!? Zato je tu Gavrilović i pohani kruh!

Odrežemo koricu s dvije šnite toast kruha i premažemo ih Gavrilović Jetrenom paštetom koju smo prethodno začinili solju, paprom i sjeckanim češnjakom.

Jednu namazanu šnitu pokrijemo sitnim kockicama mozzerelle, pokrijemo sve drugom namazanom šnitom i prerežemo na dva dijela. Uvaljamo trokute u brašno, zatim u razmućeno jaje (koje smo prethodno posolili), pa u krušne mrvice.

Ponovo uvaljamo trokute u jaja, pa u krušne mrvice kako nam sir ne bi iscurio tijekom pohanja. Tako pripremljene trokute pohamo u vrućem ulju te ocijedimo od viška masnoće na papirnatom ubrusu.

Uz pohani kruh s paštetom serviramo mini rajčice te umak u koji smo umiješali jogurt, majonezu i sjeckano sviježe bilje (vlasac, majčina dušica).

Potrebni sastojci:

  • Gavrilović Jetrena Pašteta 20 g
  • Mozzarella 25 g
  • Toast kruh 40 g
  • Brašno oštro 20 g
  • Jaja 1 kom
  • Krušne mrvice 50 g
  • Jogurt 20 g
  • Majoneza 10 g
  • Vlasac sviježi 3 g
  • Majčina dušica svježa 3 g
  • Mini rajčica 60 g
  • Sol 2 g
  • Ulje 50 ml
  • Papar 1 g
  • Češnjak 5 g
U ovom postu: gavrilović, tost
WRITTEN BY
Tatjana Horvatić