Gavrilović košarice s pancetom i šunkom

Panceta i zima odlično idu skupa, pa ukućane i goste počastite našim jednostavnim Tomislavovim Gavrilović košaricama.

By
Tatjana Horvatić
Objavljeno 20.11.2015.

Dalmatinska panceta izuzetno je kvalitetan suhomesnati proizvod pripremljen od svinjske potrbušine. Karakterističan blago izraženi miris dima i idealan omjer mesnatog dijela prošaranog čvrstim špekom čine ovaj proizvod pravom delicijom.

Dalmatinska panceta može se poslužiti narezana na male kockice. Zbog naglašene note dima i blago slane arome, odlično se slaže uz svježe povrće i osvježavajuće i sočne kockice dinje, zelene masline i razne tvrde sireve.

Panceta i zima odlično idu skupa, pa ukućane i goste počastite našim jednostavnim Tomislavovim Gavrilović košaricama.

Sastojci:

  • 5 dkg masnoga sira
  • 5 dkg parmezana
  • 10 dkg Gavrilović kuhane šunke
  • 10 dkg Gavrilović dalmatinske pancete
  • domaće vrhnje
  • sol
  • papar
  • putar

Priprema:
Masni sir grubo naribati i pomiješati s parmezanom. Na masni papir rasporediti sir i pustiti da se počne rastapati oko 2-3 min. Kada postane rastezljiva masa, sir oblikovati u kalup i pustiti kalup košaricu da se ohladi do hrskavosti.

Za to vrijeme sjeckanu šunku i trake pancete popržiti na putru oko 5 min. Puniti košarice s dobivenom smjesom pečenog mesa te pustiti po mesu domaće vrhnje.

U slast!

Autor: Tomislav Šimec

WRITTEN BY
Tatjana Horvatić