Preljev za salatu od tahinija i đumbira

Đumbir je prirodni saveznik probave te daje snagu organizmu kod infekcija, a jelima daje specifičnu, ljutkastu notu

By
She Press
Objavljeno 17.03.2015.

Ukoliko ste željni novih okusa u kuhinji onda je ovaj recept nešto baš za vas: preljev za salatu od tahinija i đumbira. Dovoljno je egzotičan da začini svakodnevicu, a opet idealan za sve vrste salata.

Umak tahini navodno alkalizira organizam i izvrstan je izbor za zdravije srce i krvne žile, kožu, zglobove i mišiće. Pomaže radu mozga i štiti organizam od starenja.

Đumbir je prirodni saveznik probave te daje snagu organizmu kod infekcija, a jelima daje specifičnu, ljutkastu notu koji mnogi vole. O njemu smo već toliko pisali.

A med? Što se još može reći o medu… pa on je supernamirnica.

Sastojci:

– 2 jušne žlice tahinija
– 1 jušna žlica meda (može i pola ako želite smanjiti slatkoću)
– prstohvat svježe naribanog đumbira
– 2 jušne žlice vode

Priprema:

Stavite sve sastojke u malu posudu i dobro ih promiješajte. Prilagodite omjer slatkog i ljutog. Tu zapravo nema preciznog recepta, netko više voli ljuto, netko slađe. Začinite salatu, a tahini ili nabavite u prodavaonicama zdrave hrane ili ga napravite sami.

Priprema tahinija:

Za tahini su vam potrebni maslinovo ulje i sjemenke sezama (200 g). Sjemenke sezama pržite na tavi 10-ak minuta, stalno mješajući, a zatim ga usitnite u blenderu s 2-3 žlice maslinovog ulja. Po želji posolite i dodajte malo limunova soka.

Izvori korišteni u članku uključuju:
Rawfoodrecipes.com
Mayvers.com.au

Foto: Thehealthyfamilyandhome.com

U ovom postu: đumbir, tahini, umak za salatu
WRITTEN BY
She Press

Leave the first comment