Miele kulinarska radionica

Recepti za zaljubljenike u japansku kuhinju.

By
admin
Objavljeno 22.02.2012.

Sushi, miso juha ili sake – kako vam zvuče ove japanske delicije? Upravo te i slične specijalitete iz dalekog Japana imali su nedavno priliku kušati posjetitelji Miele Gallery Zagreb u Buzinskom prilazu 32. Zainteresiranim Zagrepčanima tajne japanske kuhinje otkrivala je Atsuko Ogawa s chefom Robertom Slogarom. Ogawa, koja je u Hrvatsku došla studirati pa se zaljubila u Hrvata i ostala u Lijepoj našoj, oduševila je sve prisutne svojim kulinarskim umijećem koje je iskazala na Miele uređajima.

Za građane je otvorena inovativna kulinarska radionica u Miele showroomu kako bi sami, uz nadzor stručnjaka, pokušali napraviti svoje jelo u sklopu kulinarske radionice. Ako ste propustili prvu radionicu na temu japanska kuhinja s Atsuko Ogawa, možete sudjelovati već na idućoj koja će se održati 23. veljače od 17 do 20 sati pod nazivom Radionica ukusnih jela na temu – Proljeće, šparoge i artičoke. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail: info@miele.hr ili na broj telefona 01/6689 050.

Miele Gallery potpuno je funkcionalna i opremljena vrhunskim Miele uređajima i predstavlja novi koncept tvrtke Miele koja ne želi samo izlagati svoje uređaje posložene jedan pokraj drugoga, već i omogućiti svakom posjetitelju izložbenog centra da iskusi uređaje svim svojim čulima. Miele Gallery Zagreb omogućava posjetiteljima da u ugodnoj atmosferi isprobaju gotovo cjelokupni asortiman Miele-ovih uređaja. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati.

Japanska Miele kulinarska radionica pripremila je tri recepta za sve zaljubljenike u japansku kuhinju.

Miso juha sa tofu sirom

Sastojci:

  • 3 šalice juhe od morske alge
  • 1 kocka tofua
  • 3-4 žlice miso paste
  • 1/4 šalice nasjeckanog mladog luka

Priprema:

Prokuhati morske alge. Narezati tofu na male kockice i dodati u juhu. Ugrijati tofu nekoliko minuta na nižoj temperaturi, uzeti malo juhe iz lonca te dodati miso pastu. Postepeno umiješati miso pastu u juhu. Lagano promiješati juhu. Ugasiti vatru te umiješati mladi luk. Probajte ne prokuhati juhu nakon što ste u nju stavili miso pastu.

Sushi

Sastojci:

  • 2 šalice sushi riže
  • 2 shitake gljive
  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žlica sake umaka
  • 1 mrkva
  • 3 jaja
  • grašak
  • 1 žlica đumbira
  • 2 žlice sjemenki sezama
  • tostirane morske alge

Priprema:

Namočiti shitake gljive u vodi (oko 1 sat). Ocijediti i narezati na trakice (sačuvati ostatak vode i komadiće gljiva). Lagano prokuhati gljive sa ostatkom vode koju smo sačuvali, dodati začine, kuhati još 20 minuta dok ne dobije lijepu boju. Narezati mrkvu na trakice te ju prokuhati 10-ak minuta u vodi i soli. Izmutiti jaja sa malo soli i sake umakom i ispeći vrlo tanak omlet na tavi. Kada se omlet ohladi izrezati ga na trakice, što tanje to bolje. Skuhati sushi rižu. U rižu dodati sjemenke sezama. Skuhati grašak. Slagati redom rižu, shitake gljive, mrkvu, grašak, posuti đumbirom zatim omlet na vrh.

Sladoled od zelenog čaja

Sastojci:

  • ¾ šalice mlijeka
  • 2 žutanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 žlica praha od zelenog čaja
  • ¾ šalice vrhnja za šlag
  • 3 žlice vruće vode

Priprema:

Izmiješati vruću vodu i prah od zelenog čaja. Izmiješati jaja sa šećerom. Mlijeko staviti na laganu vatru te dodati jaja i vrhnje za šlag. Konstantno miješati. Maknuti s vatre i staviti u led. Dodati zeleni čaj i miješati dok se ne ohladi. Staviti u škrinju na neko vrijeme dok se ne zamrzne. Poslužiti sladoled.

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment