Zvjezdice s bademima i cimetom

Mirisne i ukusne kekse pripremite i mjesec dana prije blagdana.

By
admin
Objavljeno 07.12.2011.

U posljednjih nekoliko dana mogli smo primijetiti da je božićna i novogodišnja groznica počela. Gradske ulice i parkovi su već okićeni i jelke već predivno obasjavaju naše gradove i ulice. Tv reklame već oslikavaju djeda Božićnjaka u njegovim saonicama s bijelim jelenima. Jako volim ovaj posljednji mjesec u godini.

S tim u skladu se i sama tako osjećam i već polako planiram i pripremam. Zvjezdice s bademima i cimetom su odličan mirisan i jako ukusan keks koji kad krenete grickati, teško da ćete se zaustaviti na jednom ili dva. A jako su dobre i jer ih možete pripremiti i ranije, pospremite ih u limenu kutiju, poklopite i čuvajte na hladnom čak i do mjesec dana bez problema.

Potrebno:
za 40-tak zvjezdica

  • 3 bjelanca
  • malo soli
  • 300 g šećera u prahu
  • 320 g mljevenih badema
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica amaretta


Postupak:

  1. Bjelanca s malo soli istucite u čvrst snijeg, a zatim u nekoliko navrata miksajući malo po malo dodajte šećer u prahu dok smjesa ne postane sjajna i poput lave. Odvojite šalicu pripremljenog bezea u hladnjak.
  2. U ostatak snijega dodajte bademe, cimet i amaretto, pa umijesite kompaktno tijesto, oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i spremite na sat vremena u hladnjak.
  3. Radnu površinu obilno pospite šećerom u prahu, na njemu razvaljajte tijesto na debljinu 5 mm. Iz tijesta kalupom izrežite zvjezdice, složite ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite ostavljenim bjelancem i ostavite na hladnom i prozračnom mjestu (ne u hladnjaku) preko noći da se posuše.
  4. Idući dan zagrijte pećnicu na 150 C i pecite zvjezdice u zagrijanoj pećnici oko 5-7 minuta. Pazite da glazura prilikom pečenja ne potamni.

Just Good Food

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment