Jagode s bademima i bijelom čokoladom

Brz i lagan desert za proljetno osvježenje.

By
admin
Objavljeno 01.06.2011.

Već dugo imam jedan zgodan, lagan i brz recept  za odličan desert s jagodama pa sam ubrzo kupila dvije posudice svježih jagoda. S bademima i preljevom od bijele čokolade, bile su jako fine i naravno – brzo su nestale.

Potrebno( za 4 osobe):

  • 1 kg svježih jagoda
  • 50 – 70 g badema u listićima
  • 150 g bijele čokolade
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 1 žličica arome od badema

Postupak:

1. Čokoladu natrgajte na kockice. U manjoj posudi zakuhajte slatko vrhnje, dodajte kockice čokolade pa ju tako stalno miješajući otopite. Maknite preljev s vatre, dodajte žličicu arome badema pa sve prohladite.

2. Bademe kratko na suho popržite u tavi, pa ih istresite na tanjur da se prohlade. Jagode očistite operite i narežite na polovice i četvrtine. Razdijelite ih po zdjelicama, prelijte umakom od čokolade i pospite poprženim bademima.

U ovom postu: bademi, čokolada, desert, jagode, krema
WRITTEN BY
admin

Leave the first comment