Osvaja izgledom i okusom: Imamo recept za fantastični mango cheesecake

Mango cheesecake spada u ovu posljednju kategoriju – kremast, a hrskav, lagan, osvježavajući, toliko dobar da ćete ga poželjeti pripremati u svakoj prilici.

By
Marijana Markelić
Objavljeno 06.04.2025.

Dok neki deserti osvajaju okusom, a drugi izgledom, postoje oni koji su prava čarolija na tanjuru. Mango cheesecake spada u ovu posljednju kategoriju – kremast, a hrskav, lagan, osvježavajući, toliko dobar da ćete ga poželjeti pripremati u svakoj prilici. Osim toga, zahvaljujući narančastoj boji manga, bit će prava zvijezda svakog stola.

Ovo je kolač koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kombinacija kremastog i svježeg sira, vanilije, tonke i svilenkaste kreme od manga donosi savršen balans slatkoće i svježine. Savršen proljetni desert!

Dodatni plus je što se vrlo jednostavno priprema. Samo je važno ostaviti mu dovoljno vremena da se ohladi, stegne i da se okusi prožmu. Najbolje bi bilo napraviti ga dan ranije.

mango cheesecake
Recept za mango cheesecake

Sastojci

Biskvit

  • 200 grama usitnjenog digestive keksa
  • 2 žlice kristal šećera
  • na vrh žličice soli
  • 100 grama omekšanog maslaca

Krema

  • 500 grama svježeg sira
  • 100 grama mascarponea
  • 200 grama pirea od manga
  • 1/2 šalice šećera
  • 2 veća jaja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • pola sjemenke tonke
  • sok polovice limuna
  • 1 žlica brašna
  • malo soli

Preljev

  • 1 zreli mango
  • 1-2 žlice meda ili šećera

Postupak

Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Neka svi sastojci koje ćete koristiti budu na sobnoj temperaturi.

U zdjeli izmiješajte mljeveni keks, otopljeni ili omekšani maslac i dvije žlice šećera pa smjesu utabajte u kalup za torte promjera 22 centimetra kojem ste dno prethodno obložili papirom za pečenje, a stranice namazali maslacem.

Biskvit od keksa stavite peći desetak minuta. Otprilike će vam toliko vremena trebati da pripremite fil od svježeg sira i manga.

U velikoj posudi izmiksajte jaja i šećer, dodajte svježi sir, mascarpone, pire od manga, aromu vanilije, naribanu tonku, malo soli, sok od limuna, šećer, brašno. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Prelijte preko biskvita i vratite u pećnicu. Pecite 50 minuta. Kada je kolač pečen (kada se počne odvajati od stijenki kalupa), ostavite ga u poluotvorenoj, ugašenoj pećnici dok se ne ohladi.

U blenderu izmiksajte na kockice narezani mango i med pa pire od manga dodajte za završni sloj cheesecakea.

Tortu stavite u hladnjak na minimalno četiri sata ili preko noći da se stegne i ohladi, a okusi prožmu.

WRITTEN BY
Marijana Markelić