Sandrine pogačice sa sirom

Sandra je i autorica kuharice ”Mrvu ovog, zeru onog”, otkriva nam zanimljiv recept koju će svaka moći napraviti – pogačice sa sirom.

By
Lucija Biondić
Objavljeno 25.02.2024.

Sandra Rončević, gastro blogerica O slanom i slatkom, osmislila je foodie retreat za sve one koji žele provesti opuštajući vikend u mirnom okruženju kuhajući i pripremajući slasnu hranu, te kasnije guštajući u njoj s dragim ljudima.

Sandra je i autorica kuharice ”Mrvu ovog, zeru onog”, otkriva nam zanimljiv recept koju će svaka moći napraviti – pogačice sa sirom.

SANDRINE POGAČICE SA SIROM

Za 30 – 40 komada

Sastojci:

  • 350 g pšeničnog brašna tip 00
  • 7 g praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 350 g milerama
  • 150 g sitno ribanog sira cheddar (može i parmezan ili grana padano)

Priprema:

Brašno pomiješajte sa žličicom soli i 7 g praška za pecivo. Dodajte sitno ribani sir i sve izmiješajte vilicom ili kuhačom. Dodajte hladni mileram, pa zamijesite glatko podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke. Možete si pomoći dodavanjem brašna, ali ne pretjerujte, tijesto mora biti lagano vlažno.

Tijesto odmah razvaljajte na debljinu 1,5 – 2 cm, pa rezačem promjera 5 – 6 cm izrezujte krugove. Slažite na pleh prekriven papirom za pečenje, premažite s mrvu milerama (taman vam je ostalo od čaše milerama od 400g) i stavite peći na 200°C oko 15 minuta. Izvadite i ohladite na rešetki 10ak minuta, pa poslužite s čim god želite.

WRITTEN BY
Lucija Biondić
Trenutke za pamćenje skuplja od 1981. godine. Kao srednjoškolka željela je biti rendžerica u nacionalnom parku, pa je studirala biologiju. Na prvom raskrižju odabrala je drugačije skretanje od očekivanog, pa je više od desetljeća bila urednica modnog portala, s posebnim guštom prateći i pišući o hrvatskoj modnoj sceni. Na drugom raskrižju odabrala je opet drugačije skretanje od očekivanog i postala freelance novinarka. Danas putuje, planinari, kuša i iskušava, testira i otkriva… I o tome pomalo kucka.