Čokoladna zrna kave

Posebni slatko gorki desert.

By
admin
Objavljeno 11.12.2010.

Ovaj čokoladni bombon od kave me posebno oduševio, i izgledom i okusom. Ovim mini desertićem oduševljena sam i toplo preporučam svakome i za brzo dolazeće blagdane.

Potrebno:

  • 250 g šećera
  • 0,75 dcl vode
  • 125 g margarina
  • 100 g mljevenih oraha
  • 100 g mljevenog keksa
  • 90 g čokolade
  • 1-2 žličice mljevene kave
  • 150 g čokolade za glazuru

Postupak:

1. Šećer kratko prokuhati sa šalicom (0,75dcl) vode. Kad je šećer potpuno otopljen, maknuti posudu s vatre i dodati margarin, miješati dok se potpuno ne otopi. Za tim dodajte ostale sastojke: mljevene orahe, kekse, kavu i čokoladu. Dobro izmiješati smjesu i pustiti da ohladi.
2. Kad je smjesa hladna žličicom uzimati i oblikovati male kuglice, pa u svaku po sredini utisnuti čačkalicom crtu, da se dobije oblik zrna kave. Još dobro rashladiti i stavljati u čokoladnu glazuru, vaditi žličicom i još jednom čačkalicom prevući da se dobije zarez identičan onom zrna kave. Kad se glazura ohladila zrna kave stavljati u dekorativne papirnate košarice.

Just Good Food

U ovom postu: čokolada, desert, hrana, kava
WRITTEN BY
admin

Leave the first comment