Šarena kukuruzna salata s čilijem

Pikantno, hrskavo i slasno!

By
admin
Objavljeno 25.09.2010.

Salata od kukuruza i čilija je za sve one koji koji ne vole tešku hranu, a vole hrskavo kuhani kukuruz s pikantnim naglaskom. Začinite ju dresingom od ulja, octa, tabasca i žličicom senfa…mmm. U slast!

Potrebno:

  • 3-4 klipa kuhanog kukuruza šećerca ili
  • 400 g kukuruza iz limenke
  • 1 čili papričica
  • 1 tikvica
  • 3 mlada luka
  • 150g sira Ementalera
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • sol,ocat, ulje,
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica tabasca
  • malo svježe mljevenog papra

Postupak:

1. Kukuruz očistite. Kuhajte ga otprilike sat vremena u vodi s jednom žlicom šećera i malo maslaca (nikako nadodavati sol). Kuhanog ga prohladite, pa s klipa skinite bobe kukuruza ili koristite kukuruz šećerac iz limenke.
2. Pomiješajte kukuruz s jednom opranom i na kolutiće nasjeckanom čili, crvenom papričicom.
3. Mladi luk operite, pa bijele dijelove narežite na kolutiće. Sve izmiješajte s naribanim sirom Ementalerom.
4. Dresing napravite od malo ulja, octa, žličice senfa, žličice tabasca, posolite, popaprite, pa izmiješajte sa salatom.
5. Ukrasite nasjeckanim peršinom.

Just Good Food

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment