Granita di Caffe

Recept za slatko, gorko i hladno – istovremeno.

By
admin
Objavljeno 31.07.2010.

Predstavljam vam desert sa Sicilije, nastao vjerojatno pod utjecajem arapskih osvajača. Umjesto kave je moguće uzeti sok od bilo kojeg voća. Jako fino!

Sastojci:

0,5 l svježe skuhane kave
100 g šećera
prstohvat cimeta

Za preljev:

Šlag ili3 žlice creme fraiche pomiješati s koricom jednog limuna ili jedne naranče i žlicom šećera.

Priprema:

  1. Umiješati šećer u kavu i dobro promiješati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
  2. Staviti u zamrzivač i nakon nekoliko sati kratko izvaditi i dobro promiješati vilicom. Ponoviti postupak još jednom ili dva puta te pustiti da se potpuno zamrzne.
  3. Poslužiti poput sladoleda, sa šlagom ili creme fraiche.

P.S. Ovo je fina kalorijska bomba, nemojte pojesti vise od kuglice! 🙂

Marina kuharica

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment