Začini za zdravlje

Ljekovita svojstva cimeta, klinčića, češnjaka…

By
admin
Objavljeno 01.07.2010.

Hranu bez začina teško možemo zamisliti. Oni hranu čine ukusnijom i drugačijom, ali začini imaju i hranjiva i ljekovita svojstva koja su dobra za naše zdravlje. Osim toga, poznato je da se začini oduvijek koriste kao lijek zbog svojih korisnih učinaka na ljudsko zdravlje. Evo nekoliko dobrih strana omiljenih začina:

Češnjak

Pokazalo se da češnjak poboljšava zdravlje srca, može sniziti razinu kolesterola i triglicerida u krvi za oko 10 posto.

Cimet

Ovaj poseban začin štiti od dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti. Jedno je istraživanje pokazalo da, kao ni češnjak snižava razinu kolesterola, triglicerida i glukoze u krvi.

Klinčić

Ulje klinčića je poznato kao odličan lijek za zubobolju jer njegova antiseptička svojstva izvrsno ispiru zube. Glavni sastojak ovog ulja je eugenol koji ima anti-upalni učinak i može ublažiti bol uzrokovanu artritisom. Klinčić je izvrstan i za regulaciju probave.

Đumbir

Ovaj super začin također smiruje probavu, sadrži antioksidanse, štiti od bolesti, a izvrstan je lijek protiv mučnine uzrokovane morskom bolešću, trudnoćom i mamurlukom.

Ostatak članka pročitajte ovdje:
Dobre strane omiljenih začina

WRITTEN BY
admin

Leave the first comment