Kraljevski štrukli

Mirko Ljubić, chef poznatog restorana Terma Tuhellj „Dvorca Mihanović“, podijelio je s nama neke od omiljenih recepata za pravu malu gozbu.

By
admin
Objavljeno 07.02.2021.

Mirko Ljubić, chef poznatog restorana Terma Tuhellj „Dvorca Mihanović“, podijelio je s nama neke od omiljenih recepata za pravu malu gozbu. Moderan pristup, samo najbolje namirnice, kuhanje s puno ljubavi i strasti jamstvo su uspjeha, kaže ovaj mladi kuhar koji inspiraciju pronalazi u bogatoj tradiciji Hrvatskog zagorja i jelima u kojima su nekada u kurijama i dvorcima ovoga kraja uživali plemići.

Danas vam donosimo Kraljevske štrukle!

Sastojci

Tijesto:

  • Brašno bijelo – 0,10 kg
  • Sir svježi  – 0,08 kg
  • Jaje – 1 kom
  • Šećer – 0,01 kg
  • Sol
  • Ulje – 0,05 l
  • Kiselo vrhnje
  • Krušne mrvice  – 0,02 kg
  • Voda

Umak od šljiva

  • Šljive svježe – 0,10 kg
  • Šećer – 0,01 kg
  • Vanilin šećer – 0,001 kg
  • Crno vino 0,05 l

Priprema

Napravimo vučeno tijesto od bijelog brašna, ulja, vode i soli, zatim ga ostavimo da odstoji oko pola sata. Razvučemo ga da tijesto bude tanko, napunimo nadjevom od svježeg sira, u koje smo prethodno stavili jaje, kiselo vrhnje i sol. Tako pripremljeno tijesto i sir zamotamo te režemo na komade. Skuhamo u vodi i  poslužimo s krušnim mrvicama i prethodno skuhanim umakom od šljiva.

U ovom postu: štrukli, Tuhelj
WRITTEN BY
admin